Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

L’Orfeó canta Toldrà.

El proper divendres 26 de novembre a les 20.30h  l’Orfeó Manresà oferirà un concert a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa, en el marc de la campanya ‘Restaurem l’orgue del cor de Catalunya’. El propòsit de l’acte és col·laborar en la recaptació de fons per finançar la restauració de l’orgue, que des del passat mes de desembre s’està rehabilitant.

En aquesta actuació l’Orfeó Manresà interpretarà cinc cançons compostes per Toldrà i harmonitzades per Jordi Domènech, amb acompanyament al piano de Joel Diaz. El programa inclourà també una introducció instrumental, dues obres de Mompou cantades per la soprano Marta Vilella, i explicacions sobre Eduard Toldrà i la seva obra.

Eduard Toldrà i Soler (1895 – 1962) és una de les figures més importants de la música catalana del segle xx. Se l’ha considerat el gran arquitecte del renaixement musical català dels anys 20 i un dels grans exponents del Noucentisme musical. Toldrà va marcar la seva personalitat en tots els camps de la música i, a més, fou un actor consumat i conreà intensivament la filosofia i l’humor per la via oral i escrita.

Les cançons que Toldrà  va compondre, sobre textos de grans escriptors com Joan Maragall, Tomàs Garcés o Quevedo, eren per veu solista acompanyada de piano. L’Orfeó cantarà les adaptacions d’aquestes cançons per a cor mixt i piano fetes per Jordi Domènech el 2012, per encàrrec de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en motiu de la commemoració del 50è aniversari de la mort del mestre Eduard Toldrà. Segons indica el mateix Jordi Domènech, els únics canvis en la part de piano són alguns moments de tacet per donar una mica més de color a les peces, i en la part vocal ha conservat la melodia clara i ha utilitzat les veus secundàries per ressaltar alguns contrapunts que ja estaven insinuats al piano.

 

PROGRAMA

Introducció instrumental

 

Damunt de tu només les flors

Jo et pressentia com la mar

 

A l’ombra del lledoner

Cançó de comiat

Festeig

 Después que te conocí,

Maig

Menta i farigola

 

Director: Xavier Pagès

Solista: Marta Vilella

Pianista: Joel Díaz

Go to Top