ROSA MARIA ORTEGA

Rosa M Ortega i Juncosa (Manresa, 1966) Llicenciada en Història Contemporània (UAB). Títol professional de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament segons el Pla d’estudis de 1966 expedit pel Conservatori Municipal de Música de Manresa. Certificat d’Aptitud Pedagògica en l’especialitat de música. Fa molts anys vaig treballar com a professora de piano a l’escola de música de Moià i a l ‘Escola Joviat de Manresa.

He treballat en diferents instituts de la comarca i actualment sóc professora de música de l’institut Guillem Catà de Manresa i impulsora i directora de la Big Band de l’institut.

Directora de la Coral Font del Fil de Manresa, l’Orfeó Monistrolenc de Monistrol de Montserrat, la Coral Taral.lejant Albades de Calders, La Coral de la Societat Coral Cultural i Recreativa La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada, el Cor FUB+gran i el Cor Jove de la Coral Universitària de la FUB i del Cor Obert format per alumnes dels cursos de català del Consorci de Normalització Lingüística Montserrat i participants del Voluntariat per la llengua.

També he dirigit la Coral Infantil Escodines formada per nens/es en risc d’exclusió social. He impartit durant dos juliols el curs Gospel: un cant de llibertat en el marc dels cursos d’estiu del Col·lectiu de Docents del Bages. També he dirigit les Caramelles de Callús. He estat pianista acompanyant del Cor Infantil i del Cor Jove de l’Escola Coral de l’Orfeó Manresà i durant tres cursos he impartit el taller Els secrets de la Música a la Casa Elizalde de Barcelona.

També he estat la professora del taller de Descobrint la Música organitzat per l’Orfeó Manresà.