Memòria Anual

ANY 2023

 1. Centenari Francesc Vila. En motiu del centenari del music compositor Francesc Vila, diferents entitats corals vàrem participar en un Concert cantant la seva coneguda obra Nadal llum i misteri. L’acte, més enllà del reconeixement al mestre, ens permet ampliar la relació amb altres entitats corals de la comarca. Concert el gener 2023 al Teatre Kursaal de Manresa.
 2. Sardanova. La fusió entre la sonoritat de la sardana i la del rock, el pop i el funk, del lligam entre la cobla, els teclats, la bateria, el baix,… De la ma de Santi Arisa & Lakatans amb la Cobla Contemporanea i amb entitats de la cultura popular: esbarts, imatgeria, cors, .. ens ha donat l’oportunitat de reviure en una nova fusió entre la sardanova i la cultura popular (Nans de Manresa, l’Esbart Manresà, Casal Cultural Dansaires Manresans, Grup Dintre el Bosc, l’Esclat i també l’Orfeó). Concert el febrer 2023 al Teatre Kursaal de Manresa.
 3. Ignasi el Viatge. L’Orfeó va produir l’any 2022 un espectacle multidisplinar sobre la vida de Sant Ignasi. El concert-espectacle incorpora una nova posada en escena del cant coral: en la disposició a l’escenari, els diferents espais que ens oferiex la platea o els palcos, els jocs de llums, les imatges en la pantalla,… tot junt incorpora una nou dinamisme que fa que l’espectador estigui pendent de la funció. El concert compta amb musics en directe del grup La Caravaggia. Al febrer de 2023, hem tornat a representar l’espectacle al teatre Conservatori.
 4. Carmina Burana. L’Orfeó Manresà, junt amb d’altres entitats corals de Catalunya, i sota l’organització de l’Orquestra Sinfónica del Vallès dirigida per Xavier Puig, ha participat en un gran projecte musical: interpretar Carmina Burana de Carl Off, junt amb magnífics solistes. L’Orfeó Manresà ha participat als concerts de Terrassa, Tarragona, Manresa i al Palau de la Música. HEls concerts han estat entre març i maig de 2023.
 5. Magnificat de Vivaldi. Aquest és un projecte innovador que fa coexistir els aprenents de la música amb els amateurs del cant coral. Dos mons diferents units per la música i amb un objectiu comú: interpretar el Magnificat de Vivaldi. S’han programat dos concerts del Magnificat de Vivaldi amb orquestra del estudiants del Conservatori de Musica i el cant coral de l’Orfeó Manresà. Els concerts s’han fet a l’auditori del Conservatori i a l’església de la Sagrada Família el maig i juny de 2023. L’actuació de juny emmarcada dins de la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural.
 6. Roda Coral. Com a membres de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals), hem participat en la Roda Coral de la Catalunya Central. La Roda Coral és formada per un seguit de concerts de diferents corals, en la que cadascuna mostra el seu repertori i alhora és una bona forma de relacionar-se i conèixer les altres formacions corals del territori. Enguany l’Orfeó Manresà ha cantat en el concert de Monistrol de Montserrat.
 7. Participació en actes oficials de la ciutat de Manresa. Hem cantat a la Cloenda del Pregó institucional de la Festa Major i en la cantada de l’himne nacional el dia 11 de setembre.
 8. L’Orfeó canta a la gent gran. L’Orfeó va cantar el dissabte 14 d’octubre, en un acte d’homenatge a la gent gran organitzat per l’Associació Viure i conviure.Va ser al Teatre Conservatori de Manresa, amb l’aforament complet, i amb un públic satisfet i emocionat.
 9. El Pessebre. L’Orfeó Manresà, junt amb d’altres corals, orquestra i solistes, sota la direcció de Daniel Mestre, ha participat en la interpretació del magnífic oratori de Pau Casals, el Pessebre, n l’any del 50è aniversari de la seva mort. L’hem cantat a Vic i Ripoll al desembrei el gener del 2024 ho farem a Igualada i a Manresa.
 10. Cantades de Nadales. Hem cantat nadales les Residències d’avis i als carrers de Manresa. El dia de Santa Llúcia al claustre de la Seu i a la Fira de Nadal. El 23 de desembre a Residències d’avis i a carrers i places de Manresa. Entenem que és una altra manera de donar a conèixer el cant coral a un públic que possiblement no aniria a un concert.
 11. Aula de Cant. Des de fa uns anys l’Orfeó Manresà impulsa l’Aula de Cant, una activitat adreçada als cantaires i als socis de l’Orfeó que vulguin millorar la seva tècnica vocal. Actualment l’Aula de Cant té vint alumnes.

Podeu veu sencera la memòria del 2023 aquí:

MEMÒRIA 2023 ORFEÓ MANRESÀ

ANY 2022

2022-03-26 Concert a Bigues i Riells junt amb la Coral l’Amarant

2022-04-07 Cantem en la celebració del Centenari del Centre Excursionista Montserrat

2022-05-29 Estrena de l’espectacle de producció pròpia IGNASI, el viatge, al Teatre Conservatori de Manresa.

2022-08-27 Cantem al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa amb motiu del Pregó de Festa Major

2022-11-14 Cantem al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat amb motiu del 500 aniversari de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa.

2022-11-27 Cantem en la inauguració del Fòrum Internacional Interreligiós, al Museu de la Tècnica de Manresa.

2022-12-10 Cantades de Nadales en Residències d’avis i en carrers i places de Manresa.

2022-12-13 Cantades de Nadales per la Fira de Santa Llúcia a Manresa.

2022-12-30 Participació en l’espectacle solidari intercultural Emociona’t al Teatre Conservatori de Manresa.

Podeu veure sencera la memòria 2022 aquí:

MEMÒRIA 2022 ORFEÓ MANRESÀ

ANY 2021

2021-06-12  Concert Toldrà  “Pleniluni de maig” (Museu de la Tècnica)

2021-07-08  Concert Toldrà “Pleniluni de maig” (Església del Pi a BCN ) en    el  56è. Festival  Internacional de Cant Coral a BCN

2021-08-28  Pregó de la Festa Major (Teatre Conservatori)

2021-09-11  Ofrena  en la Diada Nacional de Catalunya (Kursaal)

2021-11-17  Canigó (Teatre Conservatori)

2021-11-26  Concert Toldrà “Pleniluni de novembre”  per la restauració de l’orgue de la Seu” (Basílica de la Seu de Manresa)

Podeu veure sencera la memòria 2021 aquí:

MEMÒRIA 2021 ORFEO MANRESA