Notícies2022-07-14T17:47:58+00:00

NOTÍCIES

Cantem des del cor

L’Orfeó Manresà participa enguany en dues de les activitats programades en motiu de la proclamació de Manresa com a Capital de la Sardana 2024:

  • Cantem des del cor:  El dia 8 de juny, a les 19h, a la plaça Puigmercadal, hem cantat l’Empordà i , junt amb d’altres corals de Manresa i del Bages, la Sardana de les monges.
  • Sardana’t: El dia 6 de juliol de 2024, a les 22h, a la Plaça Major, participarem en un […]

INNOVA CANÇÓ

El diumenge 26 de maig de 2024 l’Orfeó Manresà va estrenar el seu nou concert-espectacle INNOVA CANÇÓ, sota la direcció musical i artística del seu director  Xavier Pagès Torroja, al Teatre Conservatori de Manresa, amb les entrades ehaurides.

Enguany es compleixen 65 anys de quan el jove Raimon va compondre la seva mítica cançó “Al vent” l’any 1959. Aquest fet, junt amb d’altres iniciatives paral·leles, va significar el punt d’inici de la Nova Cançó, important moviment artístic i cultural […]

Acció Clavé 2024

L’Orfeó Manresà ha participat, junt amb d’altres corals de Manresa i del Bages, en l’ACCIÓ CLAVÉ. Es va fer el diumenge 28 d’abril a les 12:30  a la Plaça Clavé de Manresa, sota una insistent pluja, i vàrem cantar conjuntament 3 peces del repertori d’Anselm Clavé. Aquest 2024 està reconegut per la Generalitat com ANY CLAVÉ (200 anys del seu naixement i 150 de la seva mort) i aquest acte s’ha organitzat per recordar la importància que ha […]

Assaig obert amb Lluís Vilamajó

L’Orfeó Manresà ha fet un assaig obert amb Lluís Vilamajó,  el dia 26 d’abril de 2024, dins del programa educatiu d’Espurnes barroques 2024. Ha estat una experiència molt enriquidora, tant pels cantaires com per les persones que ens han volgut acompanyar.

El Pessebre

L’Orfeó Manresà ha participat en una nova representació del gran oratori català “El Pessebre” en els cinquanta anys de la mort del músic català universal Pau Casals. Les actuacions han estat:

  • 16 desembre 2023:  Vic
  • 22 desembre 2023: Ripoll
  • 13 gener 2024: Igualada
  • 14 gener 2024: Manresa

Aquest Oratori fou gestat en ple exili, fruit de l’amistat entre Pau Casals i Joan Alavedra, l’autor del poema. Des de la seva estrena l’any 1960 ha representat un poderós […]

L’Orfeó canta a la gent gran

L’Orfeó va cantar el dissabte 14 d’octubre de 2023, en un acte d’homenatge a la gent gran organitzat per l’Associació Viure i conviure.Va ser al Teatre Conservatori de Manresa, amb l’aforament complet, i amb un públic satisfet i emocionat. El programa va ser el següent:

O FORTUNA                                                     C. ORFF

SURE ON THIS SHINING NIGHT    […]

Pregó de Festa Major 2023

El dissabte 26 d’agost de 2023  l’Orfeó Manresà va cantar al Pregó de Festa Major de Manresa. La peça escollida va ser el madrigal Ma volentat amb la raó s’envolpa, i vàrem acabar amb el Cant dels Segadors.

Magnificat

Els dies 26 de maig  i 3 de juny de 2023,  l’Orfeó Manresà ha interpretat el Magnificat de Vivaldi, junt amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Música de Manresa. El dia 26 de maig a l’Auditori del Conservatori Municipal de Música, a les 18h,  i el dia 3 de juny a l’església de la Sagrada Família de Manresa a les 18:30. En totes dues ocasions s’ha omplert l’aforament i hi ha hagut grans aplaudiments.

Carmina Burana

L’Orfeó Manresà ha participat en 4 concerts de la Gira de Primavera de l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Xavier Puig, cantant CARMINA BURANA de Carl Orff i PSALMUS BREVIS de Manel Oltra.

31/03/2023: La Factoria Cultural de Terrassa

14/04/2023: Teatre de Tarragona

15/04/2023: Palau de la Música de Barcelona

06/05/2023: Teatre Kursaal de Manresa

Fitxa artística:

IGNASI, el viatge

El passat 25 de febrer 2023 varem representar de nou aquest concert-espectacle de producció pròpia, dirigit per Xavier Pagès, a partir d’un repertori escollit per a l’ocasió per expressar les nostres sensacions envers el viatge, la transformació, que va emprendre Ignasi de Loiola.

Sardanova

L’Orfeó Manresà ha participat en l’espectacle sobre la Sardanova, junt amb d’altres entitats manresanes, cantant dues d’aquestes composicions. La Sardanova combina la sardana tradicional  amb la creació a partir dels punts lliures. És una fusió entre la música de la sardana i la sonoritat del rock, el pop i el funk. Això s’aconsegueix amb la formació instrumental de cobla, més els teclats, el baix i la bateria.

El creador de la Sardanova, i d’aquest espectacle,  […]

Nadal, Llum i Misteri

L’Orfeó Manresà s’ha unit a la representació participativa d’aquesta cantata emblemàtica de Francesc Vila, com a cloenda de la celebració del centenari del naixement d’aquest compositor bagenc. Ens hem ajuntat així a moltes altres corals i cantaires individuals per retre homenatge a aquest insigne músic. La representació es va fer al Teatre Kursaal de Manresa el 15 de gener de 2023.

Emociona’t….la veu de Nadal

L’Orfeó Manresà ha tornat a participar, el 30 de desembre de 2022, a Emociona’t….la veu de Nadal, espectacle que no s’ha pogut fer els dos anys anteriors per la pandèmia. És un espectacle solidari, que ajunta diferents entitats de Manresa i anima a celebrar les festes nadalenques tots junts compartint música i alegria. S’ha fet  al Teatre Conservatori de Manresa.

Cantades de nadales

L’Orfeó Manresà ha desitjat Bon Nadal a tothom cantat nadales a diferents indrets de la ciutat de Manresa.

El dissabte dia 10 de desembre de 2022, al matí a diverses residències de gent gran i a la tarda per diferents carrers i places de Manresa.

El dia 13 de desembre de 2022, diada de Santa Llúcia, hem cantat nadales al claustre de la Seu i a la Fira de Santa Llúcia .

Actuació al Palau de la Generalitat

L’Orfeó Manresà ha actuat al Palau de la Generalitat el dia 14 de novembre, dins de l’acte de cloenda de la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat de Manresa.

IGNASI, el viatge

Concert-espectacle de l’Orfeó Manresà,  dirigit per Xavier Pagès, a partir d’un repertori escollit per a l’ocasió per expressar les nostres sensacions envers el viatge, la transformació, que va emprendre Ignasi de Loiola. En el marc de Manresa 2022.

Es va estrenar el dia 29 de maig de 2022, a les 18h,  al teatre Conservatori de Manresa.

120 anys de l’Orfeó Manresà

120 anys de l’Orfeó Manresà

L’any 2021 l’Orfeó ha celebrat el seu 120 aniversari.

L’Orfeó Manresà es va fundar el sis d’octubre del 1901 en un moment històric d’expansió de la ciutat. La iniciativa sorgí a partir d’un concert de l’Orfeó Català l’1 de setembre que va causar molt impacte entre els membres de les entitats locals. A partir d’aquest fet un grup d’entusiastes de la Lliga Regional i de l’Associació Obrera Catalanista i sota l’impuls de l’Estanislau Casas van […]

Canigó

L’Orfeó Manresà ha participat, junt amb la coral Escriny, en l’espectacle “Canigó”, sota la direcció  de Manel Camp acompanyant l’Esbart dansaire de Rubí i músics de l’ESMUC, que ha tingut lloc al teatre Kursaal de Manresa el 17 d’octubre 2021. Forma part del projecte “DE MINORISA A CARTS”, per commemorar el 75 aniversari de Manel Camp, i s’ha fet en el marc de la Fira Mediterrània.

Estem davant de l’adaptació en forma de ballet i poema musical de l’obra […]

Concert Església del Pi

En el marc del Festival Internacional de Cant Coral de Catalunya, organitzat per la FCEC, l’Orfeó ha actuat dia 8 de juliol a l’Església del Pi junt amb tres corals més.

Hem interpretat cançons d’Eduard Toldrà, harmonitzades per Jordi Domènech, amb acompanyament de piano.

PROGRAMA

A l’ombra del lledoner

Cançó de comiat

Festeig

Maig

Menta i farigola

Director: Xavier Pagès

Pianista: Joel Díaz

La Bohème

La Bohème

El  divendres 2 de juliol 2021 un grup d’alumnes del curs DESCOBRINT LA MÚSICA, organitzat per l’ORFEÓ MANRESÀ, va assistir a l’ultima representació, de la temporada 20/21 al Gran Teatre del Liceu, de LA BOHÈME, la conegudíssima obra de Giacomo Puccini. Abans de la funció, van poder intercanviar impressions amb el  director general del Gran Teatre del Liceu, el manresà Valentí Oviedo.

El curs l’ha ofert l’Orfeó Manresà, la […]

Pleniluni de Maig

Pleniluni de Maig

L’ORFEÓ MANRESÀ ha estrenat un concert-espectacle sobre la figura d’Eduard Toldrà el dia 12 de juny de 2021 al Museu de la Tècnica de Manresa. La resposta del públic ha estat excel·lent i s’han esgotat les entrades.

En aquesta actuació l’Orfeó ha interpretat cançons compostes per Toldrà, amb acompanyament de piano, i ha completat el programa amb dues obres de Frederic Mompou per a soprano solista, i amb explicacions sobre Toldrà i sobre les obres […]

Un concert per ser vist

Un concert de cant coral per ser vist

(https://www.regio7.cat/cultures/2020/02/23/concert-cant-coral-vist/599035.html )

L’Orfeó Manresà va actuar amb una posada en escena singular en què l’escenografia compartia protagonisme amb les veus.

Els espectadors no només anaven a escoltar el concert de l’Orfeó Manresà, sinó que l’anaven a veure. L’actuació “Veus de llum”, a la Sala Petita del Kursaal, no estava pensada només per delectar l’oïda dels espectadors sinó també per sorprendre els assistents amb una posada […]

Nou projecte de l’Orfeó

Nou projecte de l’Orfeó

Davant la situació que estem patint i havent hagut de suspendre els concerts programats del 2020 i part del 2021, estem fent assajos adequant-los a les mesures vigents. Actualment estem treballant les “Cançons d’Eduard Toldrà” per a cor mixt i piano harmonitzades per Jordi Domènech.

Eduard Toldrà (1895-1962)

Eduard Toldrà (1885-1962) va ser el músic més representatiu del noucentisme català, que va marcar un ric període cultural a Catalunya.

Les […]

Torna l’activitat al cor

TORNA L’ACTIVITAT AL COR

Despès dels diversos parèntesis obligats per les normatives sanitàries el Cor de l’Orfeó manresà torna a l’activitat. Primer va ser amb la gravació de la cançó Agraïment del compositor Manel Camp i editada per l’Ajuntament de Manresa durant les festes de Nadal. A poc a poc, anem reprenen els assajos per no perdre el contacte entre els cantaires i amb l’esperança de poder oferir ben aviat al  públic les nostres cançons. La perspectiva de la […]

Descobrint la música


Descobrint la música

La música forma part de les nostres vides. No es veu, no es pot tocar, no ocupa espai i tanmateix el seu poder d’emocionar-nos o commoure’ns és il·limitat. Però què és la música? A cada sessió partirem d’una audició base a partir de la qual s’articulen totes les activitats i els continguts treballats. Les audicions seran de diferents compositors i estils musicals i s’ha tingut en compte per a la seva selecció […]

Go to Top