El diumenge 26 de maig de 2024 l’Orfeó Manresà va estrenar el seu nou concert-espectacle INNOVA CANÇÓ, sota la direcció musical i artística del seu director  Xavier Pagès Torroja, al Teatre Conservatori de Manresa, amb les entrades ehaurides.

Enguany es compleixen 65 anys de quan el jove Raimon va compondre la seva mítica cançó “Al vent” l’any 1959. Aquest fet, junt amb d’altres iniciatives paral·leles, va significar el punt d’inici de la Nova Cançó, important moviment artístic i cultural que va promoure i divulgar la llengua catalana en un context de repressió. Algunes d’aquelles cançons han quedat en el record, d’altres s’han harmonitzat a diferents veus, i ara l’Orfeó Manresà ha ofert un recorregut per algunes de les melodies catalanes més emblemàtiques de l’època  en el concert espectacle INNOVA CANÇÓ.

Un repertori amb setze cançons, harmonitzades per a cor mixt, algunes d’elles a sis veus, interpretades per les 37 veus del cor (sopranos, contralts, tenors i baixos), sota la direcció de Xavier Pagès. La posada en escena ha afegit nous elements al cant coral (acompanyament musical del Quartet Focus de corda, coreografies i escenificacions) que conviden a gaudir i, alhora, a continuar divulgant i reivindicant la llengua i la cultura catalanes. Cal esmentar també la col·laboració dels alumnes del CFGS de Caracterització i maquillatge professional de l’Institut Guillem Catà de Manresa que han fet un maquillatge creatiu als cantaires, vestits, cadascú al seu estil, com als anys seixanta, i amb espardenyes de vetes.

Repertori:

 1. D’un temps d’un país – lletra i música: Raimon – versió per a cor: Manuel Oltra
 2. Noia de porcellana – lletra i música: Pau Riba – versió per a cor: Poire Vallvé
 3. Què volen aquesta gent – música: Maria del Mar Bonet – lletra: Lluís Serrahima – versió per a cor: Manel Camp
 4. Al vent – lletra i música: Raimón – versió per a cor: Antoni Ros Marbà
 5. Res no es mesquí – música: Joan Manuel Serrat – lletra: Joan Salvat-Papasseit – versió per a coe Xavier Pagès Torroja
 6. La plaça del diamant – música: Ramón Muntaner – lletra: Joan Ollé – versió per a cor: Xavier Pagès Corella
 7. A Margalida – música: Joan Isaac – lletra: Joan Isaac i Joan Ollé – versió per a cor: Salvador Mas
 8. País petit – lletra i música: Lluís Llach. Versió per a duet de Xavier Pagès Torroja
 9. Laura – lletra i música: Lluís Llach – versió per a cor: Carles Rulló
 10. Un núvol blanc – lletra i música: Lluís Llach – versió per a cor: Josep Crivillé
 11. Vaixell de Grècia – lletra i música: Lluís Llach – versió per a cor: Xavier Pagès Torroja
 12. Fera ferotge – lletra i música: Ovidi Montllor – versió per a cor: Salvador Brotons
 13. No ve d’un pam – lletra i música: La Trinca – versió per a cor: Jordi Vallespí
 14. La moto – lletra i música: Pere Tàpias – versió per a cor: Josep Ma. Pladevall
 15. Ara que tinc 20 anys – lletra i música: Joan Manuel Serrat – versió per a cor: Josep Vila Casañas
 16. (bis) El Pi de Formentor – música: Maria del Mar Bonet – lletra: Miquel Costa Llobera – versió per a cor: Xavier Pagès Torroja

60 minuts de música reconeguda, nostrada. La música que tant ens va fer gaudir, que va acompanyar els nostres amors, les nostres reivindicacions, la nostra rauxa. La música d’un temps que va ser nostre, d’un país… que encara no hem fet.