El cor: notícies2021-01-07T11:13:51+00:00

EL COR: NOTÍCIES

120 anys de l’Orfeó Manresà

120 anys de l’Orfeó Manresà

L’any 2021 l’Orfeó ha celebrat el seu 120 aniversari.

L’Orfeó Manresà es va fundar el sis d’octubre del 1901 en un moment històric d’expansió de la ciutat. La iniciativa sorgí a partir d’un concert de l’Orfeó Català l’1 de setembre que va causar molt impacte entre els membres de les entitats locals. A partir d’aquest fet un grup d’entusiastes de la Lliga Regional i de l’Associació Obrera Catalanista i sota l’impuls de l’Estanislau Casas van […]

Acció Clavé 2024

L’Orfeó Manresà ha participat, junt amb d’altres corals de Manresa i del Bages, en l’ACCIÓ CLAVÉ. Es va fer el diumenge 28 d’abril a les 12:30  a la Plaça Clavé de Manresa, sota una insistent pluja, i vàrem cantar conjuntament 3 peces del repertori d’Anselm Clavé. Aquest 2024 està reconegut per la Generalitat com ANY CLAVÉ (200 anys del seu naixement i 150 de la seva mort) i aquest acte s’ha organitzat per recordar la importància que ha […]

Assaig obert amb Lluís Vilamajó

L’Orfeó Manresà ha fet un assaig obert amb Lluís Vilamajó,  el dia 26 d’abril de 2024, dins del programa educatiu d’Espurnes barroques 2024. Ha estat una experiència molt enriquidora, tant pels cantaires com per les persones que ens han volgut acompanyar.

Cantem des del cor

L’Orfeó Manresà participa enguany en dues de les activitats programades en motiu de la proclamació de Manresa com a Capital de la Sardana 2024:

  • Cantem des del cor:  El dia 8 de juny, a les 19h, a la plaça Puigmercadal, hem cantat l’Empordà i , junt amb d’altres corals de Manresa i del Bages, la Sardana de les monges.
  • Sardana’t: El dia 6 de juliol de 2024, a les 22h, a la Plaça Major, participarem en un […]

Concert Església del Pi

En el marc del Festival Internacional de Cant Coral de Catalunya, organitzat per la FCEC, l’Orfeó ha actuat dia 8 de juliol a l’Església del Pi junt amb tres corals més.

Hem interpretat cançons d’Eduard Toldrà, harmonitzades per Jordi Domènech, amb acompanyament de piano.

PROGRAMA

A l’ombra del lledoner

Cançó de comiat

Festeig

Maig

Menta i farigola

Director: Xavier Pagès

Pianista: Joel Díaz

Descobrint la música


Descobrint la música

La música forma part de les nostres vides. No es veu, no es pot tocar, no ocupa espai i tanmateix el seu poder d’emocionar-nos o commoure’ns és il·limitat. Però què és la música? A cada sessió partirem d’una audició base a partir de la qual s’articulen totes les activitats i els continguts treballats. Les audicions seran de diferents compositors i estils musicals i s’ha tingut en compte per a la seva selecció […]

La Bohème

La Bohème

El  divendres 2 de juliol 2021 un grup d’alumnes del curs DESCOBRINT LA MÚSICA, organitzat per l’ORFEÓ MANRESÀ, va assistir a l’ultima representació, de la temporada 20/21 al Gran Teatre del Liceu, de LA BOHÈME, la conegudíssima obra de Giacomo Puccini. Abans de la funció, van poder intercanviar impressions amb el  director general del Gran Teatre del Liceu, el manresà Valentí Oviedo.

El curs l’ha ofert l’Orfeó Manresà, la […]

IGNASI, el viatge

Concert-espectacle de l’Orfeó Manresà,  dirigit per Xavier Pagès, a partir d’un repertori escollit per a l’ocasió per expressar les nostres sensacions envers el viatge, la transformació, que va emprendre Ignasi de Loiola. En el marc de Manresa 2022.

Es va estrenar el dia 29 de maig de 2022, a les 18h,  al teatre Conservatori de Manresa.

Go to Top