El cor: notícies2021-01-07T11:13:51+00:00

EL COR: NOTÍCIES

120 anys de l’Orfeó Manresà

120 anys de l’Orfeó Manresà

L’any 2021 l’Orfeó ha celebrat el seu 120 aniversari.

L’Orfeó Manresà es va fundar el sis d’octubre del 1901 en un moment històric d’expansió de la ciutat. La iniciativa sorgí a partir d’un concert de l’Orfeó Català l’1 de setembre que va causar molt impacte entre els membres de les entitats locals. A partir d’aquest fet un grup d’entusiastes de la Lliga Regional i de l’Associació Obrera Catalanista i sota l’impuls de l’Estanislau Casas van […]

Concert Església del Pi

En el marc del Festival Internacional de Cant Coral de Catalunya, organitzat per la FCEC, l’Orfeó ha actuat dia 8 de juliol a l’Església del Pi junt amb tres corals més.

Hem interpretat cançons d’Eduard Toldrà, harmonitzades per Jordi Domènech, amb acompanyament de piano.

PROGRAMA

A l’ombra del lledoner

Cançó de comiat

Festeig

Maig

Menta i farigola

Director: Xavier Pagès

Pianista: Joel Díaz

Descobrint la música


Descobrint la música

La música forma part de les nostres vides. No es veu, no es pot tocar, no ocupa espai i tanmateix el seu poder d’emocionar-nos o commoure’ns és il·limitat. Però què és la música? A cada sessió partirem d’una audició base a partir de la qual s’articulen totes les activitats i els continguts treballats. Les audicions seran de diferents compositors i estils musicals i s’ha tingut en compte per a la seva selecció […]

La Bohème

La Bohème

El  divendres 2 de juliol 2021 un grup d’alumnes del curs DESCOBRINT LA MÚSICA, organitzat per l’ORFEÓ MANRESÀ, va assistir a l’ultima representació, de la temporada 20/21 al Gran Teatre del Liceu, de LA BOHÈME, la conegudíssima obra de Giacomo Puccini. Abans de la funció, van poder intercanviar impressions amb el  director general del Gran Teatre del Liceu, el manresà Valentí Oviedo.

El curs l’ha ofert l’Orfeó Manresà, la […]

IGNASI, el viatge

Concert-espectacle de l’Orfeó Manresà,  dirigit per Xavier Pagès, a partir d’un repertori escollit per a l’ocasió per expressar les nostres sensacions envers el viatge, la transformació, que va emprendre Ignasi de Loiola. En el marc de Manresa 2022.

Es va estrenar el dia 29 de maig de 2022, a les 18h,  al teatre Conservatori de Manresa.

L’Orfeó canta a la gent gran

L’Orfeó va cantar el dissabte 14 d’octubre, en un acte d’homenatge a la gent gran organitzat per l’Associació Viure i conviure.Va ser al Teatre Conservatori de Manresa, amb l’aforament complet, i amb un públic satisfet i emocionat. El programa va ser el següent:

O FORTUNA                                                     C. ORFF

SURE ON THIS SHINING NIGHT        […]

Magnificat

Els dies 26 de maig  i 3 de juny, l’Orfeó Manresà ha interpretat el Magnificat de Vivaldi, junt amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Música de Manresa. El dia 26 de maig a l’Auditori del Conservatori Municipal de Música, a les 18h,  i el dia 3 de juny a l’església de la Sagrada Família de Manresa a les 18:30. En totes dues ocasions s’ha omplert l’aforament i hi ha hagut grans aplaudiments.

Nou projecte de l’Orfeó

Nou projecte de l’Orfeó

Davant la situació que estem patint i havent hagut de suspendre els concerts programats del 2020 i part del 2021, estem fent assajos adequant-los a les mesures vigents. Actualment estem treballant les “Cançons d’Eduard Toldrà” per a cor mixt i piano harmonitzades per Jordi Domènech.

Eduard Toldrà (1895-1962)

Eduard Toldrà (1885-1962) va ser el músic més representatiu del noucentisme català, que va marcar un ric període cultural a Catalunya.

Les […]

Go to Top