L’Orfeó Manresà ha participat, junt amb la coral Escriny, en l’espectacle “Canigó”, sota la direcció  de Manel Camp acompanyant l’Esbart dansaire de Rubí i músics de l’ESMUC, que ha tingut lloc al teatre Kursaal de Manresa el 17 d’octubre 2021. Forma part del projecte “DE MINORISA A CARTS”, per commemorar el 75 aniversari de Manel Camp, i s’ha fet en el marc de la Fira Mediterrània.

Estem davant de l’adaptació en forma de ballet i poema musical de l’obra més representativa de l’escriptor català Jacint Verdaguer, Canigó. L’espectacle compta amb música creada expressament per a ser ballada, en dansa tradicional catalana, per Manel Camp, un dels músics més carismàtics del panorama actual al nostre país, i que ha sabut combinar elements de creació absolutament personal amb les sonoritats i els sentiments més representatius de la música d’arrel popular.

La coreografia d’Eduard Ventura i el cos de ball de l’Esbart Dansaire de Rubí expressen a cada moment tota la subtilesa de la narració amb que Verdaguer va captivar el món parlant dels Pirineus, del ‘Canigó’ i dels personatges que l’habiten.